Biztosan valamiféle (dupla) Murphy törvény, hogy ami (és ahol) eldugulhat az el is dugul. Ráadásul ami eldugulhat, az biztosan este, olyankor dugul el, amikor (elvileg) nincs segítség. Összegyűjtöttük neked, hogy mi minden dugulhat el a házadban / lakásodban.

Dugulás: a bosszantó hiba

Egy felmérés szerint az egyik legbosszantóbb hiba az, ha valami valamikor eldugul a lakásodban, házadban. Ez a felmérés arra is rámutatott, hogy miért: azért, mert ez az a hiba, amiről legtöbbször nem tehetsz, és ami nem csak nagyon idegesítő, de a megoldhatatlansága miatt frusztrációt is okoz. Összegyűjtöttük mik azok, amik bármikor bárhol eldugulhatnak.

1: A WC-d.

Valószínűleg a WC-d dugulása az egyik legkellemetlenebb, és legidegesítőbb dolog, hiszen nem tudsz vele mit tenni (számtalan cikket írtunk már arról, hogy az eldugult WC-d ellen nem lesz jó semmiféle házi praktika) és rendkívüli mértékben megnehezíti az életedet, mert (merjük leírni, ne legyünk álszentek) a pisire még találsz alternatív megoldásokat, de a nagy dologra már nem. A vécé eldugulása tehát a legnagyobb gond.

2: A konyhai csapod eldugulása

Kisebb gond, de idegesítő. Rengeteg házi módszert találsz, de az első, amit mi ilyenkor javaslunk az, hogy legelőször próbáld meg a duguláselhárító kemikáliákat. Ha teheted ezzel együtt szedd szét a mosogató alatt a szifont, és próbáld meg kitisztítani. Ha nem megy akkor kell szakemberhez fordulni.

3: A kádad

Szerencsés esetben ez soha az életben nem történik meg, nem csoda, ha pánikba esel. Az a jó, ha a kád valami olyasmitől dugul el, ami teljesen természetes: a hajtól, a sampontól, a tusfürdőtől, a szappantól (vagy egy szappandarabtól). Nagyon fontos, hogy ne nyúlj hozzá – mert szétesik a szifon és az nagy gond – hanem egy csipesszel piszkáld meg, próbáld meg kiszedni. Ha nem megy erős vízsugárral próbáld, ha az sem megy akkor jöhetnek a tisztítószerek. Vagy a vízszerelő.

4: A zuhanyfolyóka

Az egyik legkellemetlenebb, de talán a legkönnyebb otthon megoldani. A zuhany lefolyóka általában legalább 40 de van, hogy 100 centis, szóval működni fog, de nem lesz a legjobb. Erős vízsugárral tudod megpróbálni. Ha nem megy akkor jöhet a csipesz, és a társai. Ha ez sem megy, akkor próbáld meg nagyon óvatosan szétszedni. Ha ez sem akkor szerelő (persze érdemes előtte kipróbálnod a dugulást elhárító vegyszereket)

5: A mosógép, mosogatógép csatlakozás

Előfordulhat (bár nagyon ritka) hogy a mosógép, vagy a mosogatógép csatlakozásánál, vagy a cső eldugul. A mosogatógépnél az a szerencse, hogy ha eldugul nagy eséllyel maga a gép dugul el, nem a vezetékben lesz a hiba, ezért te is ki tudod tisztítani (infarktus helyett ezt ajánljuk) viszont, ha nem ott van a gond, azonnal hívj szerelőt. A mosógép egy másik gond, mert ha az eldugul akkor vagy szétszeded, és megoldod, vagy a mosógépszerelőt kell hívnod.

Ha segíthetünk, mert eldugult a vécéd kattints, és máris megyünk: 

Call Now Button