Valószínűleg az egyik legbosszantóbb hiba a házadban vagy a lakásodban az, amikor eldugul a WC-d. Ott állsz felette, büdös, a víz (vagy ami benne van) össze-vissza kavarog, és bármit teszel nem megy le. Persze, hogy az első dolog, ami az eszedbe jut a telefonért nyúlni és keresni valamilyen házi praktikát a neten. Össze is gyűjtöttünk neked 5 olyat, amit már láttunk leírva, és ami 100%, hogy nem fog működni. A cikk legvégén elmondjuk, miért nem!

Amikor a házi praktika a férfi maga!

Az egyik női portálon találtuk azt a „házi praktikát”, hogy a WC dugulás ellen a legjobb az, ha van a háznál egy férfi, akit szeretgetsz, eteted, itatod, és ilyenkor segít.

A nem szakmai meglátásunk: az, hogy ha a nők bizonyos vicceket kikérhetnek maguknak, akkor mi férfiak is. Most félig viccesen, félig komolyan megtesszük!  Van egy szakmai meglátásunk is: majdnem 0 esélye van annak, hogy egy (komolyabb) dugulást te otthon, bármilyen házi praktikával megoldasz. Hamarosan megírjuk miért nem, de addig itt van 5 praktika, amit úgyis megpróbálsz, pedig biztosan nem működik.

5: A forró víz.

Ezt a házi praktikát egészen egyszerűen nem is értjük, mert nem csak a józan észnek mond ellent, hanem a fizika összes törvényének is. A praktika azt mondja, hogy „önts forró vizet a WC-be, és megszűnik a dugulás”.

Tételezzük fel, hogy eldugult a WC-d. Teljesen mindegy, hogy a gyerek tuszkolta bele a Barbie babáját, beleesett 4 krumpli, a WC guriga, vagy bármi: mondjátok meg nekünk, hogy mi történik akkor, ha tűzforró vizet öntötök mondjuk a krumplira. Megfőzöd? Vagy a Barbie szétolvad tőle? A WC papír vagy a (khm) „az” felolvad a forró vízbe? Persze, hogy semmire nem jó a forró víz!

4: Pezsgőtabletta

Ezt is rengeteg helyen olvassuk, de álljunk meg egy pillanatra, mielőtt az eldugult WC-be beleöntesz 40 darab pezsgőtablettát. Az első kérdésünk az, hogy miért éppen pezsgőtabletta? Mert pezseg? És ha már pezsgő pezsgőtabletta, akkor vajon melyik a hasznosabb: a málnás a vasas, vagy a kalciumos? Elmondjuk, mit teszel, ha beledobod: semmit. Tényleg abban hiszel, hogy egy 3 grammos, málnás, finom pezsgőtabletta, amit iszol, az majd feloldja a dugulást?

3: Ecet, citromsav, pumpa kombó

Az a helyzet, hogy ez még működhet is, mert az ecet vízkőoldó (igaz akkor hatékony, ha forró) a citromsavról azt feltételezzük, hogy mindent lebont, a pumpa meg valóban lehet a legkisebb dugulásokkor valamennyire hatékony, de ha beleöntöttél 20 liter ecetet, 5 kiló citromsavat, és már 4 órája pumpálod, akkor ideje feladnod. De legalább megpróbáltad.

2: Bolti duguláselhárítók, lefolyótisztítók

Tény, hogy a boltokban mindenféle duguláselhárító szereket lehet kapni (nem sorolunk fel márkákat) és talán van, amelyik valamilyen eredménnyel is kecsegtet. Még az is lehet, hogy egy ideig könnyebben le tudod húzni a WC-det, de…. Ezek a szerek inkább valók konyha csapokhoz (vízkő, és lerakódások ellen), sem mint WC-hez. Viszont mire ezt belátod elköltesz vagy 5-10 000 forintot, és az eredmény nem az lesz, amit vártál.

1: A titkos favorit a trisó

Ez a titkos favorit olyan, mint Magyarország az 1986-os foci vébén, ahol mindenki azt hitte, hogy akár meg is nyerhetjük, de a csoportból sem jutottunk tovább. Szóval elmehetsz szerezni trisót. Beleöntöd a WC-be, és 24 órát hagyod. A világon semmi értelme nem lesz, de legalább megpróbáltad. (Azt nem tudjuk addig hol pisilsz, és kakilsz)

A titok, amiért nem működnek.

Ha láttál már építkezést, és WC csőrendszert, akkor tudod, hogy akár 5-10 vagy 15-20 méter is lehet a cső. Ebben valahol (és a valahol szó a fontos) van dugulás. Nem a WC-d aljában, hanem lehet, hogy 5 méterre a csőben valahol megakadt egy nagy intimbetét/wécépapír/kaki/bableves/krumpli/zsírgombóc dugulás, ami lehet akár 10 centis, vagy 190 hosszú is.

Ezt akarod kinyírni egy pezsgőtablettával, vagy egy liter ecettel. Nem csoda, hogy nem megy.

Kattints ide, majd mi elhárítjuk a dugulást!

Call Now Button