Az a baj a WC dugulással, hogy addig, míg nem probléma, amíg minden gombnyomással vagy lehúzással eltűnik, ami a WC-ben volt, nem foglalkozol vele, hiszen minden a legnagyobb rendben. Közben valahol, lehet, hogy már ott leselkedik rád a dugulás rémisztő fellege. Elmondjuk, hogyan előzd meg.

Önmagunk ellen beszélünk.

Mi dugulás elhárítással foglalkozunk. Legyünk őszinték: nekünk akkor jó, mi akkor keresünk pénzt, ha neked eldugul a WC-d, és ki kell hívj minket azért, hogy megszüntessük a dugulást.

De akkor miért segítünk, miért adunk tippeket?

Azért, mert vannak megszüntethető, megelőzhető dugulások, és vannak olyanok is, amikkel nem tudsz mit kezdeni. Akkor kellünk mi. Addig viszont tudunk segíteni, hogy elkerüld.

Íme 5 tipp, hogyan kerüld el a dugulást

1: Figyelj arra mit dobsz bele.

Persze, hogy most azt mondod azonnal, hogy figyelni szoktál arra, hogy mit dobsz bele a WC-dbe, azon túl, aminek ott a helye, de ez biztos? Biztos, hogy soha nem öntötted bele a zsíros bableves maradékot? A tésztát, amit már senki nem evett meg. A cafat húsokat, amiket nem volt kedved egy nyári napon a szemetesben tárolni? Olyan és annyi papírt, ami okozhat dugulást? Azért, kérdezzük, mert a legtöbb dugulás nem a pisi, és a fekália okozza….

2: Ha már beledobod óvatosan

Ezt a pontot nehéz úgy megírni, hogy ne legyen kicsit undi, de bevállaljuk. Szóval, ha már beledobsz valami olyat, amit nem kellene (ez akár a tampon is lehet) vagy valamiért indokolatlanul sok papírt kellet használnod a nagydolgodhoz: bármit is teszel bele, szakaszosan azonnal húzd le. Szóval, inkább 2-3 alkalommal öblítsd le a WC-det, mint egyszer próbáld meg, hogy ne bírjon vele és elduguljon.

3: Megelőző praktikák

Persze, hogy léteznek megelőző praktikák: mindenféle lefolyótisztítókkal, egyesek szerint ecettel, pezsgőtablettával, és minden más vegyszerrel, és vegyszermentesen is tudsz preventív WC dugulást elhárítani. Az a kérdés, hogy megéri-e. Mi a jobb: bedőlni a marketingnek, és belelocsolni havi 1000-2000 forintnyi vegyszert a WC-be, azért, hogy ne duguljon el (pedig sokról nem is tehetsz) vagy inkább hagyni és okosan használni a WC-t úgy, ahogy megírtuk?

4: Különböző mágikus receptek

Ezek azok, amik nem működnek, el is mondjuk, hogy miért. Te most egy duguláselhárító szakember oldalát olvasod. Van is egy biztos receptem, hogy nem fog soha (tényleg soha) eldugulni a WC-d. Úgy, hogy hetente egyszer 2 deci forró ecetbe dobj bele pezsgőtablettát, és citromsavat, és fertőtlenítőt. Ezt az elegyet öntsd bele lassan a WC-be, és soha nem fog eldugulni.

Elhitted?

Valószínűleg igen, pedig ebben a pillanatban találtam ki, fogalmam nincs, hogy működik-e. De egy duguláselhárító oldalon olvastad, tuti működik, igaz? Hát nem fog, ahogy a mágikus receptek nagy része sem. Ma már bárki bármilyen hülyeséget leírhat az oldalára, ne higgy el mindent!

5: WC pumpa

A pumpa az egyetlen, ami akkor segít, ha nincs nagy baj, mert a keletkezett vákuummal ki tudja szívni a dugulás okát akkor, ha éppen még elkaptad. Ha azonban a pumpa nem segít, ne menj végig az első 4 ponton, mert csak ideges leszel, hisz azok a megelőzéskor fontosak.

Ha tényleg eldugult, hívj minket: Katt ide

Call Now Button