Sokan gondolják azt, hogy ha eldugult a vécé akkor azt otthon, házilag meg lehet oldani és ehhez egyáltalán nincs másra szükség, mint néhány házi praktikára, esetleg valamilyen vegyszerre. De szakemberre semmiképp, mert drága, és mert minek. Van pár duguláselhárítási mítosz, szóbeszéd, amiről most lerántjuk a leplet. (Imádni fogod)

A londoni zsírszörny

Képzeld el Elliet – a londoni nyugdíjast valahol kelet Londonban, például Lewinsham kerületben – ahogy kelet londoni kiejtéssel szól a férjéhez, hogy ugyan menjen le a helyi szupermarketbe szódabikarbónáért (azért sokat ne vegyen, drága), mert valami nem oké a retyóval, jön fel az, aminek nem kellene. A férj morcosan veszi a kabátját (megint esik) és lemegy, majd beleszórják a WC-be, és várnak.

Arra, hogy a csatornában levő 130 000 kilós, 200 méteres zsírból, fekáliából, nedves törlőkendőből, WC-papírból, és hasonlókból álló zsírszörnyet egy adag szódabikarbónával elpusztítsák. Persze, hogy nem ment.

Az eset megtörtént, a szörnyet a londoni hivatalos csatornatisztítók 12 napi megfeszített munkával törték fel olyan darabokra, amik már kezelhetőek voltak.

Biztos, hogy a szódabikarbóna hat?  Íme pár mítosz és meg is döntjük!

Mítosz 1: nem is kell a szakember

Amikor a WC-d eldugul, akkor kettő dolog lehet. Vagy az, hogy szerencséd van, szinte átmeneti, és magától is megoldódik, mert valami csak megakadt valahol, vagy az, hogy nem tudsz mit tenni, mert lehet, hogy a csőben, 7 méterre, bőven a házad alatt van a probléma, és majdnem biztos, hogy nem oldod meg sem egy liter ecettel, sem bórsavval, sem illóolajokkal: szakemberre lesz szükséged.

Mítosz 2: nem is látszik mit tesz

Oké, ez most olyan, mint valamiféle önálló kérdezz/felelek, de tényleg, mit tesz egy duguláselhárító? Elhárítja a dugulást: megvannak azok az eszközeink, amelyek arra valóak, hogy hatékonyan, és a lehető legrövidebb idő alatt megszüntessük a dugulást.

Mítosz 3: vannak megszüntethetetlen dugulások

Ez nem igaz. Azok az eszközök, amik nekünk vannak azokkal minden dugulás megszüntethető, a kérdés kizárólag az, hogy milyen gyorsan.

Mítosz 4: a duguláselhárítás drága

Ez sem igaz, mert a duguláselhárítás nem drága. Kiszámítható ára van (mi mindig el is mondjuk előre) és lehet, hogy annál sokkal olcsóbb, minthogy lehúzz, leönts akár több tízezer forintnyi valamit a WC-de abban bízva, hogy végre kinyírod a dugulást. Ha egyből minket hívsz akkor nem dobsz ki előtte pénzt.

Nincs olyan dugulás, amivel ne bánnánk el, kattints ide!

Call Now Button