Oké, eldugult, és akármennyire szeretnénk téged arról meggyőzni, hogy semmiképpen ne higgy a házi duguláselhárító módszereknek, úgyis meg fogod próbálni. Akkor legalább olyannal próbálkozz, ami ingyen van, vagy filléres tétel. Mondjuk mik azok.

Duguláselhárítás házi praktikák

Képzeld el magad 4 óra múlva úgy, hogy eddig beleöntöttél a vécédbe 5-féle duguláselhárító csodaterméket, megvettél 4 pumpát, és még ki tudja mit, de a helyzet változatlan: nem megy le az minek le kellene mennie. Már kicsit el vagy kedvtelenedve, és utálod is magad, mert már ráköltöttél több ezer forintot erre a helyzetre, és elment 4 órád.

Ha mindenképp el akarsz jutni idáig, legalább minél kevesebbet költs. Összeszedtünk neked néhány filléres duguláselhárítási tippet.

Tényleg fillérek, cserébe nem működnek

Ez egy kicsit spoilerezés volt, mi is érezzük, de kérjük, hidd el, hogy nem fogod tudni a 7-9 méterrel a vécédtől a föld alatt a csőben megakadt 50 centis átmérőjű, lehet, hogy 3 méter hosszú pelenka-intimbetét-vécépapír-zsír-haj-fekália-olaj kombójú zsírdugót megszüntetni a következő tippekkel, de legalább ezek tényleg filléres ötletek.

Vesd be őket addig amíg oda nem érünk.

Van egy olyan gondolat, hogy önts bele fél liter kólát, merthogy abban foszforsav van, ami majd teszi a dolgát, de te is érzed már most, hogy ha fél liter kóla kicsinálna egy ilyen zsírszörnyet, akkor valahogy érthetetlen, hogy te még életben vagy, nem?

Kipróbálhatod a trisó és a forró víz kombót. Ebből a forró víz majdnem ingyen van a trisó meg olyan 300 forint. A városi legendája az, a forró víz + trisó extrém magas hőmérsékleten hat. Persze, ez nem fogja érdekelni zsírszörnyedet, de megpróbáltad (egyébként a csapnál még akár be is jöhet, ha benne maradt egy krumplihéj)

Ecet + forróvíz majdnem olyan hatékony, mint a trisó, de csak majdnem, mert ahogy az ecetet beleöntöd a vécédbe, a koncentrációja kb a 0-hoz fog közelíteni, ezért a világon semmi hatása sem lesz, és ezt nem mi mondjuk, hanem ez színtiszta fizika.

Haladóbb a sütőpor + kóla + ecet, de csak azért, mert meg kell találnod a sütőport, amiről tudjuk, hogy baromi hatékony a hangyák ellen (nem), lehet vele sütni és most ebben a pillanatban kiderült, hogy arra is jó, hogy a dugulásodat elhárítsa. Légy szíves dokumentáld, hogy sikerült-e mert ha igen, akkor mi is ezzel csináljuk innentől. De nem fog sikerülni.

A mindenféle savakkal és lúgokkal történő próbálkozást mellőznénk a helyedbe, de ha mindenáron meg akarod próbálni legalább viselj kesztyűt, és talán ne lélegezd be, mert nem tesz jót.

Ha ezeket megpróbáltad és nem sikerült, akkor hívj minket, mert tényleg nagyon szívesen elhárítjuk a dugulást!

Call Now Button