Gondolj egy orvosra: sztetoszkóp, fehér köpeny, biztos, hogy nem – szemtelenül – fiatal, és lehet, hogy szemüveges, igaz? Valahogy így képzeled el az orvost. De hogyan képzeled el a duguláselhárítót? Van néhány tévhit a duguláselhárítóról, rólam. Oszlassuk el.

Sztereotípiák

A sztereotípiák olyan (egyébként gyors) személyiségi sémák, amik segítenek abban, hogy valakit elképzeljünk, és bekategorizáljuk. A rabló (kisgyerekként) tuti sok kulccsal a kezében, egy harisnyával a fején közlekedik. Az orvos fehér köpenyben van, a tudós szinte biztos, hogy kémcsövek felett görnyed, a könyvtáros dohos könyvek között ücsörög, az óvónéni kerekded és mindig kedves. A duguláselhárító, nos ő meg…. oszlassuk el a tévhiteket.

5: Nem bunkó

Nincs rá jobb szó, nem bunkó. Szóval, ne úgy képzeld el a duguláselhárítót, hogy nagy hanggal megérkezik, messziről kiabál, hogy „Kiskeziccsókolom itten folyik a szar?” és betrappol a lakásodba cipővel, miközben egy cigi lóg a szájából. Nem, nem ilyen.

4: Nem ostoba

A tipikus duguláselhárító nem azért lett duguláselhárító, mert harmadikban megbukott 5 tantárgyból, és olvasni sem tanult meg rendesen, hanem azért, mert ez egy ugyanolyan vállalkozás mintha útépítő lenne, vagy éppen pék, esetleg lakatos. Nem, nem vagyunk ostobák, hiszen céget vezetünk, adót fizetünk, kalkulálunk, fenntartjuk magunkat és a céget. Értünk a marketinghez, és tudunk ilyen cikket írni.

3: Koszos

Azért, mert dugulásokat hárítunk el nem feltétlenül (sőt biztosan nem) vagyunk koszosak, ápolatlanok. Sőt, mivel be kell, hogy menjünk a lakásodba, ezért kifejezetten figyelünk a higiéniára: és nálad sem az a célunk, hogy jó nagy kosszal, és zajjal dolgozzunk!

2: Drága

Ez az, amitől a legtöbben tartanak, de ez sem (feltétlen) igaz. Kétségtelen, hogy vannak olyan helyzetek, amikor „drágák” vagyunk, például akkor, amikor éjjel 2 kor kell kimenni hozzád, mert akkora a gond, de alapvetően a mi szolgáltatásunk nem drága. Persze, ahhoz képest, hogy pár órája még nem kalkuláltál azzal, hogy ki kell fizetned egy ilyen szolgáltatást, ahhoz képest ez megterhelő, de legalább biztos lehetsz abban, hogy egy darabig nem kell.

1: Becsap

Minden szakmában vannak becsületes, és kevésbé becsületes emberek. A miénkben is. És ahogy te is be tudnál csapni engem a szakterületeden, lehet, hogy én is be tudnálak csapni téged. De nem foglak. Eszembe nincsen becsapni téged. Inkább úgy kalkulálom a munkadíjamat, hogy neked és nekem is megérje. Ezt hívják win-win szitunak.

Kattints, és hívj engem, elhárítom a dugulást.

Call Now Button