Biztosan tudod azt, hogy mi az, amit beledobhatsz a vécédbe, és biztonsággal le tudod benne húzni, vagy valamiért egy vízzel működő szemetesnek használod a vécédet? Kiderül, ha elolvasod ezt a cikket, mert elmondjuk, hogy mi az, amit semmiképpen ne dobj bele, különben eldugul. 

A vécé az új kuka

Amikor elmegyünk egy-egy dugulást elhárítani, gyakori, hogy megkérdezzük mi lehet a dugulás oka, mi az, ami utoljára belekerült. Ennek a kérdésnek az a praktikus oka van, hogy szeretnénk tudni mivel állunk majd szemben, és egyben tanácsot is szoktunk adni, hogy mit ne dobjunk a vécébe. Íme összegyűjtöttük.

1: Vattapamacs

Megértjük, hogy valahogy annyira egyértelmű, hogy miután lemostad a sminkedet, megtörölted az arcod, egy laza mozdulattal beledobod az egészen apró vattakorongot, vattapamacsot a vécébe, de arra kérünk, hogy ne tedd. A vatta nem csak kitűnő nedvszívó, hanem megköti az olajat, és a különféle vegyszereket is, összeáll egy nagy masszává és eldugult a vécéd.

2: Papír törlők

A papírtörlők keményebb papírok, és nem úgy készülnek, hogy feloldódjanak vízben. Néhányan közülük annyira erős, és olyan nagy a szakítószilárdságuk, hogy akár egy bowlinggolyót is megtarthatnának. Ha egy ilyet beledobsz a vécédbe nem lesz nagy baj. Ha többet, akkor majdnem biztos.

3: Zsebkendők, törlőkendők

A zsepiknek, nedves arctörlőknek a papírtörlőkhöz hasonlóan sokkal sűrűbbek a szöveteik mint a WC-papíré. A WC-papír kifejezetten rövidített rostokból készült termék, és könnyen lebomlik ellentétben a zsepikkel, és törlőkendőkkel. Azokat tényleg ne dobd bele a vécébe, mert jól megduzzadnak és dugulást okozhatnak.

4: A nedves törlők

Na, ők a legnagyobb ellenségek, mert valaki egyszer kitalálta, hogy a nedves vécépapír, nedves intim törlő, nedves popsitörlő, bármi, ami „nedves” az mehet a vécébe, mert azt úgy gyártották, hogy könnyen lebomlik majd a víz hatására. És épp ez a tévhit. Tény, hogy kisebbek, és tény, hogy össze tudod gyűrni, de nem bomlik le hamarabb, és épp az okozza a nagy baj, hogy számolatlanul kerülnek bele a vécébe, merthogy „oda valók”. Pedig nem. (Még a nedves vécépapírt is érdemes átgondolni)

5: Pelusok

Ha a nedves törlőt megértettük, a pelenkát soha. Egyszerűen nem értjük, hogyan juthat valakinek az eszébe az, hogy a gyerekről levett pelust beledobja a vécébe, és megpróbálja lehúzni? De mondjuk, hogy sikerül. Lemegy, megtelik vízzel, és beakad. Le nem bomlik, ott marad.

6 Tabletták, gyógyszerek

Bármely gyógyszert – beleértve a tablettákat és a folyékonyakat is – soha nem szabad leöblíteni a WC-vel. Ez nem annyira akadály, hanem inkább környezeti probléma. A szennyvízrendszereknek bonyolult biológiai folyamataik vannak a hulladék lebontására, és a gyógyszerek akadályozhatják ezt. Az is gond, hogy a legtöbb gyógyszert nem lehet eltávolítani a vízből, ezért a tavakban, óceánokban, folyókban és tavakban végzik, amit mérgeznek. Ne oda dobd ki, veszélyes hulladék.

6+1: Női termékek

A legtöbb nyilvános mellékhelyiségben vannak táblák, amelyek arra ösztönzik a nőket, hogy női termékeiket inkább a kukába dobja el, ne a vécén húzza le. A tampont se, és a betétet se. Ettől független sokan otthon mégis lehúzzák. Ne csinálj ilyet, mert eldugul a vécéd.

Ha minden szabályt betartottál és mégis eldugul, akkor kattints, és hívj engem, elhárítom a dugulást.

Call Now Button