A WC-k dugulását legtöbbször éppen az okozza, hogy a modern WC-k egyre víztakarékosabbak, ezért egyre kevesebb vízzel akarjuk eltüntetni azt amit el kell. (Gondolj abba bele, hogy régen egy vízöblítéssel akár 10-12 liter vízzel is segítetted a Wc-det, ez ma már 4-6 liternyi víz, ami teljesen más használati szokásokat kíván. Ennyi víznek kisebb az ereje, sokszor előfordul, hogy a salakanyagot csak lejjebb tolja, az megáll valahol a csőben, és egyre halmozódik). Döbbenetes, de még ez is elég lehet, viszont vannak szabályok, amiket be kell tartanod.

Így óvhatod meg a WC-det, mert ezek okozzák a dugulást:

A legtöbb WC azért dugul el, mert rosszul tervezték a csővezetéket. Nincs meg az esése, vagy túl sokat fordul, ezért könnyen eldugul. Ez ellen úgy tudsz védekezni, ha semmi olyat nem dobsz bele WC-be ami nem oda való: ne öntsd bele a maradék levest, a krumplifőzeléket, és ne dobálj bele (tényleg ne) nedves törlőkendőt, mert az megszívja magát vízzel, és fokozottan veszélyes.

Van egy trükkünk: ha úgy érzed, mindenképpen bele kell dobálni a nedves kendőt, vagy túl sok lett a WC papír amit használnod kellett, inkább húzd le a WC-t egyszer akkor amikor észreveszed, nehogy túlterheled, és utána még egyszer amikor folytattad a tisztálkodást.

Megelőzheted a WC dugulást úgy is, ha havonta, kéthavonta megelőző duguláselhárítást tartasz, azaz te magad valamilyen duguláselhárító terméket használsz. (Igaz, ez a megoldás meglehetősen költséges)

Ha eldugult a WC-d hívj minket, és azonnal megoldjuk

Call Now Button